• Antreprenoriat
  • Companie
  • Educație
  • Sustenabilitate
  • Antreprenoriat
  • Companie
  • Educație
  • Sustenabilitate

Irina Pencea se alătură echipei de management în rolul de Chief Marketing Officer

București, 13 iulie 2022. După o perioadă de dezvoltare accelerată, marcată de lansarea unor noi servicii adaptate nevoilor în permanentă schimbare ale clienților, eMAG își întărește echipa de management pentru a continua dezvoltarea companiei atât în România, cât și în Ungaria și Bulgaria. 

Astfel, de la 1 iulie, Irina Pencea s-a alăturat eMAG pe poziția de Chief Marketing Officer, iar din acest rol coordonează strategia de brand și de marketing a eMAG și echipele de marketing din România, Ungaria și Bulgaria, dezvoltând competențe care să răspundă planurilor de dezvoltare ale companiei. Irina vine la eMAG după o experiență de peste 23 de ani în marketing și comunicare, în care a contribuit cu pasiune la construcția mai multor branduri de succes din industrii variate, de la banking și ecommerce la retail și energie. Cu o pregătire academică în marketing, Irina și-a început cariera în publicitate în 1999, iar în ultimii zece ani și-a pus în practică spiritul antreprenorial punând bazele unora dintre agențiile de publicitate de succes din România. Înainte de a se alătura eMAG, Irina a fost CEO și co-fondator al Jam Session Agency, cea mai premiată agenție independentă de publicitate din România în ultimul an. 

„Creșterea noastră accelerată s-a bazat în special pe dezvoltarea unor servicii proprii care să-i ofere fiecărui client în parte o experiență bună de shopping, iar acest lucru a diferențiat puternic brandul eMAG în piață. Modul în care comunicăm tot ceea ce facem pentru client și pentru comunitate, precum și percepția asupra brandului sunt piloni-cheie pentru a avea succes în continuare. Ne-am bucurat când Brand Finance ne-a declarat, în luna aprilie, cel mai valoros brand din România și tot atunci am anunțat noua viziune a brandului eMAG, dezvoltată împreună cu agenția de comunicare Jam Session Agency, condusă de Irina Pencea, CEO și co-fondator. Lucrând cot la cot în definirea noii viziuni, am descoperit că avem multe în comun: spiritul antreprenorial, atenția îndreptată către client și către așteptările sale și, nu în ultimul rând, dorința de a face lucruri cu impact major. Am încredere că împreună vom duce mai departe toate proiectele noastre astfel încât să răspundem cât mai bine așteptărilor și nevoilor clienților noștri pe toate piețele unde operăm,” a spus Tudor Manea, CEO eMAG. 

„Drumul nostru comun a început acum doi ani, cu un parteneriat de comunicare prin care împreună am crescut cu o viteză accelerată brandul Tazz, am lansat Freshful, iar în ultimele nouă luni am lucrat îndeaproape la definirea și lansarea noii viziuni de brand pentru eMAG. Din iulie, predau managementul agenției către partenerii mei din Jam Session Agency și mă alătur eMAG, unde am descoperit o echipă cu care împărtășesc același spirit antreprenorial, curajul și curiozitatea de a descoperi noi teritorii și de a crea noi servicii și proiecte care aduc valoare tuturor stakeholderilor: clienți, colegi, acționari, comunitate. Noul slogan de brand „Căutarea nu se oprește niciodată”, noua platformă de sustenabilitate „Responsabilitatea noastră nu se oprește niciodată” sau campania „Educația nu se oprește niciodată” sunt doar câteva dintre proiectele care exprimă noua viziune. Continuăm pe acest drum, atât în România cât și în regiune, cu noi servicii, noi proiecte , care vor continua să transforme viețile de zi cu zi ale clienților și care vor duce cel mai valoros brand din Romania și mai aproape de inimile oamenilor,” a spus Irina Pencea, Chief Marketing Officer eMAG. 

În primăvara acestui an, eMAG a lansat noua sa viziune de brand, prin care își propune să pună la dispoziția oamenilor instrumentele necesare pentru a facilita progresul la nivel individual, dar și al societății, exprimat prin noul slogan de brand „Căutarea nu se oprește niciodată”.  

Odată cu acest nou slogan, eMAG a lansat și noua sa platformă de sustenabilitate, marcată prin campania „Educația nu se oprește niciodată”. Campania și-a propus să aducă în atenția publicului problema abandonului școlar, care afectează evoluția economică și socială a țării, dar și să aducă o recunoaștere profesorilor din programele de recuperare a materiei „Nouă ne pasă” dezvoltate de Fundația Nouă ne pasă, care îi învață pe copii că cea mai importantă lecție este aceea de a nu renunța. În urma campaniei derulate pe parcursul a două luni, clienții eMAG au contribuit cu donații care vor asigura peste 5.900 de ore de educație remedială la matematică și limba română pentru copiii cu risc de abandon școlar, prin programul „Nouă ne pasă”, în anul școlar 2022/2023.  

Despre eMAG  

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc și prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance. De peste 20 de ani, compania investește constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani, și a creat un ecosistem regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria și Ungaria. Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. În plus, clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum Genius, abonamentul care ofera livrare gratuită și alte beneficii sau servicii de eșalonare a plății precum Buy now, pay later sau Slice it. Pentru mai multe informații despre eMAG, accesați about.emag.ro.