• Mediu
  • Mediu

eMAG a organizat Ziua Verde, un eveniment dedicat sustenabilității, în care angajații au participat la prima acțiune de plantare a companiei, desfășurată pe o suprafață de 10 hectare. Pădurea eMAG va forma în timp o centură verde în jurul centrului logistic de la Joița, dezvoltat cu grijă față de mediu și comunitate, certificat BREEAM.

Evenimentul Ziua Verde by eMAG s-a desfășurat la centrul logistic din comuna Joița, județul Giurgiu, în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde, alături de peste 300 de voluntari ai companiei, care au contribuit la împădurirea a 10 hectare de teren, completând astfel investiția companiei în crearea unuia dintre cele mai sustenabile hub-uri logistice din România.

Hub-ul logistic este certificat prin metoda de evaluare BREEAM, care urmărește obținerea unui impact redus asupra mediului și atingerea unor condiții superioare de confort, fiind alimentat cu energie din surse regenerabile, generată de panouri fotovoltaice. Plantarea pădurii contribuie la îmbunătățirea biodiversității zonei, a condițiilor de lucru pentru angajații eMAG de la cele două depozite de la Joița, dar și la îmbunătățirea calității aerului din zonă.

Încă de la început ne-am dorit ca prin tehnologie și inovație să putem oferi clienților noștri cele mai bune servicii cu cel mai mic impact asupra mediului înconjurător. Investim în cele mai avansate tehnologii, transformăm businessul și dezvoltăm parteneriate pentru a ne reduce amprenta de carbon și pentru a combate efectele încălzirii globale. Această plantare ne dă ocazia să contribuim la un mediu mai curat pentru noi și pentru comunitate de care să se bucure și generațiile care vin”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

Acest demers face parte din Planul de Sustenabilitate al companie, care are în centrul său atingerea neutralității de

carbon în operațiunile proprii și lanțul de aprovizionare în următorii 10 ani, luând în calcul cele trei domenii de aplicare: emisii operaționale directe, indirecte și emisii indirecte din lanțul de aprovizionare.

Evenimentul Ziua Verde by eMAG a conectat inițiativele de sustenabilitate ale companiei cu angajații și comunitatea pentru un viitor mai verde.  Toate acestea fac parte din eforturile companiei de a crea un spațiu de muncă mai verde, cu o amprentă redusă asupra mediului înconjurător, care să acționeze ca un exemplu de integrare a unei afaceri în comunitate.

Despre eMAG

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria și Ungaria. De 20 de ani, compania investește constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani.

Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum livrarea la easybox și livrarea rapidă prin tazz by eMAG, serviciul Genius pentru abonați, 30 de zile drept de retur, returnarea rapidă a banilor prin Instant Money Back, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, finanțare în rate prin eCredit și aplicația de mobil.